Zorgcentrum De Overloop kleurt geel dankzij zonnebloemen

Gepubliceerd op 07 september 2007
 

 almere/MICHELLE KOORING - 

De kleur geel voerde gistermiddag de boventoon in zorgcentrum De Overloop in Haven. Vrijwilligers van de Zonnebloem en leerlingen van basisschool De Flierfluiter deelden hier namelijk zonnebloemen aan de bewoners uit. Dit ter gelegenheid van de Week van de Zonnebloem en het twintigjarig jubileum van Zonnebloem Almere Haven.

Voorafgaand aan de actie hadden de leerlingen onder aanvoering van burgemeester Annemarie Jorritsma en Zonnebloemdirecteur Marijke van Eck de bloemen geplukt op de Noorderdreef en zo de eerste officiële oogst in Almere binnengehaald. ,,Eigenlijk hadden we gym, maar in plaats daarvan zijn we gaan plukken. Dat vond ik niet erg, want dat kan maar één keer per jaar en gymen kan het hele jaar door", vertelt de negenjarige Jeanette. Samen met Denise (tien) gaat zij de kamers van De Overloop af om de bewoners een bloem te overhandigen.

,,Oh, wat een schatje", roept Denise verrukt uit als ze uit één van de kamers terugkomt. ,,Volgens mij was die mevrouw blind, maar ze was zo blij met die bloem", vervolgt ze. De meisjes zijn het erover eens: dit is een goede manier om mensen op te vrolijken. Jeanette. ,,Ik vind het leuk om mensen die ouder zijn te helpen. Daar word ik zelf ook vrolijk van."

Dat laatste is precies het gevoel dat Hetty Scheffer, voorzitter van Zonnebloem Haven, wilde bereiken door de leerlingen bij de actie te betrekken. ,,We proberen ook de jongere generaties enthousiast te krijgen voor onze organisatie. Het zijn ten slotte ook niet alleen maar ouderen die wij ondersteunen. Er zijn ook jongere gehandicapten en daarnaast zijn nieuwe vrijwilligers altijd welkom."

Scheffer zit al vanaf het begin bij Zonnebloem Almere Haven. ,,Voorheen waren het altijd grootschalige evenementen, maar we gaan steeds kleinschaliger werken. Niet iedereen vindt het tenslotte leuk om te bingoën. Hoofdmoot van ons werk blijft echter de huisbezoeken bij onze gasten."