Kleuters glippen tijdens pauze weg en maken ritje met de bus

 

ALMERE - 

Twee kleuters van vier en vijf jaar zijn gisteren drie kwartier vermist geweest. De kinderen besloten tijdens de pauze op hun school De Flierefluiter in Haven om niet te blijven en gingen op pad.

Met behulp van een buschauffeur van Connexxion en een oplettende passagier werden de kinderen enige tijd later gevonden.

,,Bij binnenkomst in de klas merkte de lerares dat de kinderen er niet waren. Ze is toen gaan zoeken naar de ondeugende mannetjes en kon ze niet vinden. Toen hebben we direct de politie en de ouders gebeld'', vertelt directrice Adriana Böekling van de Flierefluiter. De politie heeft toen Connexxion gebeld om chauffeurs te laten uitkijken. De twee waren blijkbaar met een vrouw in de bus gestapt en de chauffeur en de vrouw hadden blijkbaar niet direct door dat het om de twee 'ontsnapte' kleuters ging, maar toen die vrouw uitstapte had een andere passagier het door. ,,Die heeft de chauffeur gewaarschuwd en die de politie. Vervolgens hebben wij ze weer opgehaald. Het waren 45 minuten met behoorlijk wat paniek'', aldus Böekling. ,,Ze wilden naar de zus van één van de twee. Gelukkig waren ze behoorlijk onder de indruk van het hele gebeuren en de politie. En voor ons is het een les dat we nog scherper moeten letten.''