Basisschoolkinderen helpen arme gezinnen aan eten


16-09-2012:  Hockey: AHC vs Hudito : Almere Fotograaf: Fred Rotgans

DE GOUWEN – Om mensen te helpen die geen geld overhouden om eten te kopen organiseerden de 7-jarige Rza en de 8-jarige Senna op hun basisschool De Flierefluiter een inzamelingsactie van voedsel voor de Stichting FARE. Barbara de Rouw nam de goederen afgelopen vrijdag namens FARE in ontvangst.

De moeder van Rza is een van de bestuurders van de Stichting en de moeder van Senna is een zeer actieve vrijwilligster van de Stichting. Mijn moeder zorgt er iedere twee weken voor dat de gezinnen in Haven een mooi gevuld pakket kunnen afhalen., vertelt Senna. Rza en ik wilden ook iets doen om mensen die niet genoeg geld hebben te helpen. Dus hebben we op school gevraagd of we deze actie mochten doen. De hele week stonden er in elke klas dozen waar kinderen allerlei goederen in konden leveren. Het ging bij de inzamelingsactie niet alleen om houdbare levensmiddelen, maar ook aan bijvoorbeeld tandpasta, schoonmaakmiddelen, toiletpapier en allerlei andere producten die langer houdbaar zijn en in geen huishouden kunnen en mogen ontbreken.

De stichting FARE is ontzettend blij met deze actie, aldus Barbara de Rouw. De gehele opbrengst zal ten goede komen van de voedselpakketten die wij uitreiken aan de Almeerse burgers, die op of net onder het minimum leven. Op dit moment gaat dan om zon 80 gezinnen die bij VLA niet in aanmerking komen voor een voedselpakket omdat ze net boven de armoedegrens zitten die zij hanteren. We hopen op meer van dit soort acties bij basisscholen in Almere.