Leerlingen, leerkrachten en honden liepen mee in de sponsorlichtjestocht van De Flierefluiter.
Foto: Studio Kastermans

Verlichte stoet kinderen trekt door Haven

Gepubliceerd op 19 januari 11, 12:22 Laatst bijgewerkt op 19 januari 11, 12:24

 

ALMERE / ODEKE DE JONG -De school bestaat dit jaar dertig jaar en daar hoort een groot feestje bij. Alleen hangt daar wel een prijskaartje aan. Daarom liepen de kinderen gisteren een vijf kilometerlange tocht door de Gouwen, de Wierden en de Hoven. Wandelschoenen goed aangestrikt en de dassen en sjalen zijn tot op de oren opgetrokken. Vijf kilometer is best ver, maar goed te doen wanneer je weet dat het voor het goede doel is.

Knipperende fietslichtjes, halve lampionnen, knijpkatten en zaklantaarns. De leerlingen van basisschool de Flierefluiter in Haven gingen gisteravond goed voorbereid op pad. Tientallen kinderen en ouders, een handjevol leerkrachten en drie honden deden in een lange stoet mee aan een sponsorlichtjestocht.

,,Het is wel heel gezellig”, zegt de elfjarige Laura. Samen met haar even oude vriendinnen Isa en Emma loopt zij gearmd. Het is lastig om de weg te zien in het donker, maar de zaklamp van Emma biedt hulp. ,,We doen ook mee aan de avondvierdaagse”, vertelt Isa. ,,Dus we lopen wel vaker zo ver.”

Terwijl de vriendinnen stug doorlopen door de straten van een door straatlantaarns verlichte Wierden, gaat er af en toe een gordijn open. Verbaasd kijken de buurtbewoners naar de voorbijtrekkende verlichte stoet. ,,Ik krijg vijf euro van mijn sponsors”, zegt Emma. De sponsors van haar vriendinnen waren iets vrijgeviger, beiden krijgen na afloop tien euro. Van familie, vrienden en buren. Het is volgens de meisjes niet belangrijk wie het meeste binnen haalt, als er maar geld wordt opgehaald. En dat doet ook iedereen. Zelfs de hond van juf Astrid.