Basisschool De Flierefluiter decor opnames Kids TV on Tour

 

Kim Lian tijdens opnames voor het programma. , © Studio Kastermans
almere/Michelle Kooring - 

Basisschool De Flierefluiter in Almere Haven had gisteren meer weg van een televisiestudio dan van een basisschool. Veertig leerlingen uit twee groepen acht deden namelijk mee aan Kids TV on Tour.

Onder leiding van presentatrice Kim Lian van der Meij zetten de kinderen alles op alles om zoveel mogelijk vlaggen te verdienen tijdens diverse spelonderdelen met als doel de beste school van Nederland te worden.

,,We hebben de aankomst van de Tour wel vier keer gefilmd. En direct daarna is het afscheid opgenomen. Dat moest ook drie keer over", vertelt Stan.

De twaalfjarige en zijn klasgenoten zijn enigszins verbaasd over het vele overdoen en het lange wachten tussen de opnames. Niels: ,,Op televisie zie je dat helemaal niet."

Hoewel het programma volgens Djem en Yannick soms wel erg geregisseerd is, zijn beide jongens wel enthousiast. Yannick: ,,Het is heel anders dan op televisie en het is helemaal niet zo spontaan als het altijd lijkt, maar het is wel erg leuk." ,,Vooral Kim Lian is erg leuk, ze maakt heel veel grapjes en heeft ook al gezongen en gedanst", vult Djem aan tijdens één van de vele wachtsessies.

In het naburige lokaal is het WII-team aan het oefenen. Bowlen op de WII is namelijk één van de spelonderdelen waarbij vlaggen zijn te verdienen.

,,Het is nog best moeilijk", vertelt Jessie. Het elfjarige meisje heeft de WII-bediening in haar hand, maakt via het elektronisch oog contact met de spelcomputer, maakt een bowlbeweging en scoort. ,,Strike! Nu, maar hopen dat het straks bij de opnames ook zo gaat", aldus een hoopvolle Jessie.

Het is nog niet bekend welke datum De Flierefluiter op televisie te zien is, maar waarschijnlijk gebeurt dat ergens in januari of februari. Dan wordt ook bekend of de Almeerse school kans maakt om de beste te worden.