Feestweek 30-jarig bestaan De Flierefluiter

2128909
DE GOUWEN - Basisschool De Flierefluiter ging vorige week dertig jaar terug in de tijd. De school bestond dertig jaar en vierde dit op dezelfde wijze als de school destijds werd geopend. Het was de hele week feest.

Aan het begin van de feestweek ging de hele school verkleed in een optocht de wijk in. Het eerste stuk van de optocht werd begeleid door een brassband. Na de optocht waren alle leerlingen weer terug op het schoolplein. Hier kregen zij een ballon. Na een officiële opening en de voordracht van een lied door het schoolkoor mochten alle leerlingen de ballonnen oplaten voor een ballonnenwedstrijd. Aan het eind van de feestweek werd er een groot spellenfestijn met luchtkussen en oud-Hollandse spelen georganiseerd voor de onderbouwleerlingen. De bovenbouwleerlingen konden workshops volgen. De feestweek werd afgesloten met een grootse barbecue met de nodige entertainment, waaronder een DJ en een rodeostier.
Annuska Bakker van het A-Team (ouderraad) van de Flierefluiter: “Het eindfeest op vrijdagavond, aan de Bosgouw, was een groot succes. Alle leerlingen konden samen met hun gezin en alle onderwijzers onder het genot van een heerlijk lentezonnetje genieten van de barbecue. Als klap op de vuurpijl kwamen de echte Mickey en Minnie Mouse iedereen een handje schudden en natuurlijk op de foto. Al met al een geslaagd feest! Deze week moesten de kinderen natuurlijk weer serieus aan de slag, en dat was voor sommige kinderen wel even wennen…”

Onderschrift foto 1

Gezelligheid tijdens de barbecue voor ouders en leerlingen van De Flierefluiter. (Foto: Fred Rotgans)