De leerlingen verrasten hun ouders met een spontane dans. Foto: Studio Kastermans

Flierefluiter verrast ouders met flashmob

Gepubliceerd op 15 april 11, 23:40
Laatst bijgewerkt op 15 april 11, 23:42

ALMERE/CLAUDIA MEINSMA - Op de klanken van de muziek voeren de leerlingen van basisschool de Flierefluiter synchroon een dansje op, midden op het schoolplein.

Er wordt druk heen en weer gestapt en gezwaaid. De leerlingen hielden gistermiddag een echte ’flashmob’ ter ere van het dertigjarig jubileum van de school in Haven.

Klokslag twaalf uur rennen de bovenbouwleerlingen van De Flierefluiter het schoolplein op. Als de muziek start beginnen de tientallen leerlingen aan hun ingestudeerde dans. Nietsvermoedende ouders worden verrast door het plotselinge optreden. ,,We hebben niks tegen onze ouders gezegd’’, vertelt de elfjarige Kelly Nieuwenhuis. ,,We hebben wel vertelt dat we een dansje oefenden, maar niet dat het hiervoor was.’’ De leerlingen hebben hard gewerkt aan het optreden.

,,We hebben zeker een paar weken geoefend voor onze flashmob. Stiekem tijdens de gymlessen’’, vertelt de elfjarige Demi van Zandbergen.

Nadat de flashmob uiteen valt, rennen de kinderen over het versierde schoolplein heen en weer. Er zijn allerlei activiteiten en spelletjes te doen, van springkussens tot een levensgroot mikadospel. ,,We zijn de hele week al bezig met het jubileum. Het is leuk, want we doen veel leuke dingen en hoeven niet te werken’’, vertelt Pauline Caris. De groep acht leerlinge loopt met vriendinnen naar de suikerspinkraam. ,,Lekker, daar heb ik echt zin in.’’ De feestweek werd gisteravond afgesloten met een barbecue voor ouders en kinderen.