Handballers strijden om kampioenschap

 

Leerlingen juichen hun klasgenootjes toe, © Studio Kastermans
ALMERE / FATIMA BAJJA - 

Een hard getoeter schelt over de sportvelden van Sportpark de Wierden. Net voordat het eindsignaal klinkt, weet de keeper met zijn vuisten de bal van de tegenpartij tegen te houden. ,,Wij hebben alle wedstrijden gewonnen," roept handballer Samuel van basisschool De Flierefluiter. Hij won met zijn team de kampioenschap in de categorie groep 5/6 jongens.

De stemming zat er goed in gisteren tijdens de Almeerse schoolhandbalfinales. Onder groot gejuich van het publiek streden tien teams om de pas in het leven geroepen titel 'Schoolhandbalkampioen van Almere.' Het schoolhandbaltoernooi is 23 mei van start gegaan en wordt jaarlijks georganiseerd door de handbalverenigingen Havas en Najaden. Ruim honderd leerlingen uit acht scholen werden verdeeld in drie categorieën; jongens, meisjes en gemengd. Dit jaar ontmoeten de winnaars van beide toernooien elkaar voor het eerst op een groot Almeerse finale. Erna Nieboer, namens Najaden: ,,We wilden het anders doen. Gerrit Spilt kwam op dit idee en benaderde de ander handbalvereniging om één groot toernooi te organiseren. Hij wil hiermee de handbalsport promoten. De sport kan veel meer jeugd gebruiken, voor een grote stad als Almere is het best opvallend dat er toch weinig handballers zijn." Karin Losekoot van Havas sluit zich hier bij aan. ,,Door een kampioenschap te organiseren weet je de aandacht te trekken. Dit jaar vind de uitreiking bij Najaden plaats, maar volgend jaar vind het bij ons plaats."

In de categorie groep 5/6 jongens, is de De Flierefluiter kampioen geworden. Bij de meisjes 7/8 Syncope en bij de jongens 7/8: Meesterwerk.