De Flierefluiter zingt voor arme kinderen

Gepubliceerd op 13 april 12, 11:30
 

ALMERE/CAS VAN BERKEL - Uit volle borst zingt groep 4b van basisschool de Flierefluiter: ’Tijd voor actie, go, go, go! Wij zijn klaar voor de show.’ Het bluesachtige liedje is vanavond te horen in de musical van hulporganisatie World Vision en wordt gehouden in de aula van de school in Haven. De kinderen willen aandacht vragen voor de armoede van leeftijdsgenootjes in ontwikkelingslanden.

Juf Dorota Blach dirigeert nog een keer het liedje nu het nog kan, want het is bijna tijd om naar huis te gaan. Bij het woord ’supercool’ in het lied, worden bijpassende armbewegingen gemaakt door de leerlingen. Emma Straat (7) zingt een solo in de show en vertelt waarom zij hier met haar klas aan meedoet. ,,Wij willen dat arme mensen ook water en eten hebben, net als wij." De kinderen halen ook lege petflessen op voor statiegeld dat gedoneerd wordt aan World Vision. ,,Ik heb al tien flessen opgehaald", laat Emma weten.

 

Tijdens de voorstelling danst Yassine Mabrouk (8) als een soort sumoworstelaar voor Australië. ,,De dansjes voor elk continent duren één minuut per groepje", zegt Yassine. ,,Ik ben ook nog invaller en dat vind ik wel moeilijk, omdat ik alle liedjes goed moet kennen." Voor de kinderen in ontwikkelingslanden hoopt hij dat ze allemaal een huis en wc hebben en de kinderen hebben nog een laatste boodschap: ,,Liefde is het belangrijkst, want zonder liefde kun je niet leven."