Sterk optreden schoolschakers

 

ALMERE/VINCENT SCHOT - 

Almere is zaterdag goed vertegenwoordigd tijdens de halve finales van het schoolschaakkampioenschap. In Amsterdam plaatsten zich dit weekend vier Almeerse schoolteams voor de volgende ronde van het regionaal kampioenschap.

,,Wij zouden eigenlijk met drie teams meedoen, maar omdat één school zijn ploeg niet rondkreeg mochten wij met een vierde team meedoen. Dat was voor de vier leden van dat team natuurlijk een feestje'', vertelt Louise van der Kolff namens Montessorischool Almere. ,,Van de vier teams hebben wij ons met twee ploegen geplaatst voor de halve eindstrijd.''
Voor de speelronde van komend weekend zijn er nog achttien ploegen over. Behalve de twee teams van de Almeers kampioen wisten ook De Flierefluiter en Caleidoscoop zich met ieder één team onder de halve finalisten te scharen. Indien de Almeerders zaterdag tot de zes sterkste teams behoren, gaan zij door naar de finale van 29 maart. Winst daar betekent een plaatsje in de landelijke finale.
,,De wijze waarop vooral ons eerste team zich heeft gepresenteerd geeft ons vertrouwen dat wij de finale van Amsterdam en omstreken gaan halen. Toch zal dit heel moeilijk worden. Van de teams die nu nog over zijn, spelen de meeste kinderen ook in clubverband. Het leuke hieraan is wel dat de meeste schakers die elkaar zaterdag treffen elkaar kennen'', besluit Van der Kolff.